Trötta ögon vid datorn

När man sitter mycket vid datorn och jobbar så blir man lätt trött i sina ögon. Det kan man läsa genom att använda sig av så kallade terminalglasögon. Det som är bra med terminalglasögon är att de så att säga gör att man inte behöver anstränga sina ögon på samma sätt som utan. har Dessa glasögin finns antingen med en progression som är särskilt anpassad för skärmarbete eller en styrka i hela glaset. Om man har progressiva glasögon annars, så kan det vara lämpligt att ha terminalglasögon medan man sitter vid datorn. Särskilt om man sitter varje dag och jobbar vid skärmen.

Välj rätt sorts glasögon

Om man har progressiva glasögon så kan man se bra på både långt och kort avstånd.  Vanliga progressiva glasögon är inte särskilt bra att använda till skärmarbete. Man riskerar snarare att spänna sig, böja nacken och så får man huvudvärk och stel nacke. Då är det bra att även ha terminalglasögon som sagt. Även om man inte har andra glasögon annars, så är det inte fel att ha terminalglasögon om man är lite äldre och har jobb som kräver att man sitter vid datorskärmen många timmar per dag.

Finns snygga glasögon på nätet

Själv har jag köpt mina glasögon på nätet. Det finns en bra webbutik med billiga glasögon och de heter Extra Optical. Hos dem finns det en massa snygga glasögon till bra pris. Det finns med olika styrka, olika bågar och så vidare. 

2 Mar 2019