Tre skäl att dricka matcha

Grönt te är det inte många som inte hört tala om. Det är en asiatisk dryck som tagit västvärlden med storm de senaste 20 åren. I Sverige är det mer populärt än någonsin och det är fler som dricker grönt te än vad det är som dricker det mörka teet man mest förknippar med det engelska kolonialstyret. 

Matcha är ett grönt te som sägs komma från Kina men som gjort berömt av den japanska te-ceremonin. Matcha har druckits i Japan sedan 900.talet och ses där som ren naturmedicin som ger längre liv och bättre hälsa. Det bästa Matcha får man från utvalda tebuskar som skördas på våren, och du hittar bästa Matcha pulver hos Fitnessfrank så du alltid får bästa möjliga smak och upplevelse. 

Hälsofördelar med Matcha

Så kommer vi då till mina tre skäl till varför man ska dricka Matcha te. 

  1. Det innehåller mycket antioxidanter som till och med klår både gojibären och spenat på fingrarna. 
  2. Du får i dig både C- och D-vitaminer som är superviktiga för oss både vad det gäller att bygga upp skelettet och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.
  3. Matcha innehåller aminosyror som hjälper dig att hålla din hjärna i trim.

Sen att det är helt fritt från gluten, laktos och socker är ju bara en ren bonus. Jag brukar dricka minst 2 koppar med Matcha varje dag och jag känner hur mycket nytta det gjort. Det är dessutom så mycket godare än det mörka teet som man är uppväxt med. 

21 Apr 2023