Smart med e-cigaretter

Har du sett någon röka en elektrisk cigarett någon gång? Vet du vad det är? Om du någon gång har sett någon som röker en cigarett med en pip på, då har du sett dem. Vissa elektriska cigaretter, förkortat e-cigg, ser ut som vanliga cigaretter men istället för att tända dem, drar man ett bloss på dem. Man kan fylla e-cigaretter med nikotin och då röker man som en vanlig cigarett men utan kolmonoxid, tjära och arsenik. I en vanlig cigarett får du i dig cirka 4000 olika gifter. Allt det i en enda liten cigarett.

Dumt att inte röka e-cigg

I en e-cigarett får du visserligen i dig nikotin, som alla rökare vill ha, men det som är bra med e-ciggarna jämfört med vanliga cigaretter är att du inte behöver bryta vanan av att ha en cigg i handen. För de flesta inbitna rökare är det just vanan som kan vara svårast att bryta. Ofta är det vanan att börja dagen med en cigg, kaffekopp och dagens tidning. Då det är dags för lunch blir det ofta en cigg efter maten, liksom efter middagen. De som är ute och festar, vill ha en cigg till alkoholen. Förutom det ger rökaren en möjlighet att få en paus i vardagen. Tänk dig då att du inte behöver byta dina vanor, utan bara byter ut cigaretten till en mindre skadlig, så är du i hamn. Du slipper förpesta luften för din omgivning. Med e-ciggen får du bara ut vattenånga på din omgivning, och det är tusen gånger bättre än passiv rökning.

Tillgängligt på nätet

De flesta e-ciggar finns på nätet, varför vet jag inte. Det borde ju vara lika lönsamt att tillhandahålla e-ciggarna i tobaksaffärerna. Fördelen med näthandel är att det är smidigt att beställa hem e-ciggarna precis när på dygnet du vill ha dem. På EQCigs får du dina e-ciggar inom 24 timmar. Du betalar bara 29 kronor i frakt på beställningar under 500 kronor och fri frakt på beställningar över det. Bra, eller hur. Så lycka till nu med att sluta röka vanliga ciggar!

24 Jul 2017