Lugn och ro

Jag började banan inom SEO helt på egen hand och då satt jag hemma på kammaren och knapprade loss på mina tangenter. Det var inte särskilt svårt att fokusera på att jobba, för jag var ju så oerhört hungrig på alla dessa nya möjligheter som jag upplevde hägrade framför mig. Jag hade ju inte fel i den känslan för idag tjänar jag bra pengar som SEO-konsult. Vad som däremot gick upp för mig snart efter att jag tagit min första anställning på kontor var hur mycket svårare det var att få saker gjorda i ett kontorslandskap. Det fanns så många distraktioner! Inte nog med alla nya ljud: folks småpratande, tangentknapprande, stolskrap och kaffesörplande - folk kom dessutom förbi och småsnackade med en titt som tätt. Jag har kanske svårt med koncentrationen, men i jämförelse med att sitta hemma på kammaren var det mycket utmanande att behålla koncentrationen i detta öppna, delade kontorslandskap.

Smidig lösning

Som tur var hittade vi en lösning för när jag i ett möte med chefen berättade om min frustration så såg han genast till att köpa skärmväggar åt alla som ville ha (det var inte bara jag!). De skärmväggar vi beställde, ihop med några andra kontorsmöbler, var ljudisolerande och även om jag först kände mig skeptiskt inställd så hjälpte de massor!

Det är viktigt att man har ett utrymme där man känner sig lugn och fokuserad, annars blir det inte mycket jobbande av. Inte alla funkar som mig, men jag kan i alla fall varmt rekommendera skärmväggar om du tycker att ljud och synintryck stör din arbetsdag.

20 Jul 2017