Du som vill lära dig mer

Jag är själv en kunskapstörstande person. När jag var liten älskade jag att läsa i min farfars Nationalencyklopedi och frågade hål i huvudet på både föräldrar och andra släktingar. Det blev ofta enkelspårigt i perioder så lite aspig är jag säkert, men det har också gjort att jag kan väldig mycket om allt som jag någonsin intresserat mig för.

Ett smart karriärsval

Jag blev intresserad av SEO i 17-årsåldern och var tidigt på spåret. Idag har jag byggt en karriär på det, men det som är så kul med SEO, och som gör att man stannar i yrket, är att det hela tiden utvecklas - och det i ett rasande tempo. Tjänsten sökmotoroptimering är högt eftertraktad idag så det känns som ett smart val att välja denna bana (vilket jag givetvis inte visste då), och ännu har den inte tråkat ut mig. Det krävs förstås att man är lite "nördig" för det handlar om att optimera saker dagarna i ända - och konkurrensen är hård.

Jag tycker att man ska försöka lära sig av varandra istället för att konkurrera, även om det är omöjligt att undvika såklart. Men om alla håller sina tips och tricks för sig själv så utvecklas inte SEO i den takt som den hade kunnat. Det vore trist.

Själv älskar jag att läsa bloggar och en SEO-blogg jag verkligen kan rekommendera är Modifinders. På den postas lättfattlig information om SEO, både för nybörjare och för de som hållt på ett tag.

26 Apr 2018