Åtgärda en slö dator!

Har du någonsin varit med om att titta på en film som "laggar", eller vad du kallar det. Hela filmen tar en paus och internetsymbolen snurrar, precis när den är som mest spännande. Det är lätt hänt att tänka att det är internet, eller ditt bredband som är långsamt. Det behöver inte vara så. Det kan mycket väl vara din dator som är långsam. Ganska sannolikt är det datorn som är trög, inte bredbandet. Här kommer några råd från en blogg om teknik och internet.

Så snabbar du på din dator

1. Rensa hårddisken på datorn. Säkerhetskopiera allting innan så di inte råkar rensa bort viktiga saker. Överför viktiga filer till ett USB-minne.

2. Avinstallera program. Har du en dator som då du startar bara "jobbar och jobbar". Du kommer ingen vart och datorn gör ingenting. Du bara väntar och väntar. Det kan bero på att alla program startar samtidigt då du startar datorn. Då kan det vara bra att avinstallera onödiga program.

3. Köp ett spionrensarprogram. Du kan ha fått hem någon bugg, trojansk häst eller något virus som "spionerar" på din dator. Använd ett spionrensarprogram som kan tala om vad som händer med din dator.

4. Har inget hjälpt än, kan du rensa windowsregistret. Alla program i Windows delar på en databas – något som gör att din dator kan börja gå långsamt och att irriterande felmeddelanden ploppar upp. Allt från information om vilka program som finns installerade till programinställningar och systemresurser trängs om utrymmet och allt läses in samtidigt då du startar din dator.

16 Sep 2017