Ägna dig åt det viktiga

De flesta reklambyråer har ändrat sitt arbetssätt. Att gå ut i dyra kampanjer med affischer på stan är inte längre det enda som gör att deras uppdragsgivare får nya kunder. Numera är ju allt fler e-handlare. Med det menas att allt fler som köper saker, gör det på internet. Därför har reklam med SEO (search engine optimization) blivit en nyckel-reklam-metod. Och branschen bara växer.

Att jobba med SEO är spännande

Alla känner väl mer eller mindre till presidentvalet i USA. Såhär, efter mer än hundra dagar på presidentposten, ser vi den ena nyheten efter den andra om hur ryska "nyheter" har påverkat valet i riktning mot att få människor att rösta på Trump. Hans svärson sägs ha lagt in olika funktioner på Facebook, som registrerade facebookanvändarnas sympatier och antipatier, som i sin tur gjorde att de kunde rikta särskilda "nyheter" just till den gruppen människor. Det är en intressant funktion som Facebook har; ett mer pålitligt nätverk som får människor att avslöja så gott som allt om sig själv.

Är Facebook istället för KGB, CIA eller Stasi?

Ni vet tidpunkten för då det avslöjades att CIA, NSA och FRA hade samarbetat? Det visade sig ju att både Google och Facebook hade försett både NSA (National Security Agency), CIA (Central Intelligence Agency) och FRA (Försvarets Radio Anstalt) med information om alla deras användare. Har det någonsin funnits något smartare sätt än att låta var och en av oss ge så mycket information om oss själva som i Facebook? Nu kan myndigheterna veta vilka våra vänner är, vilka filmer vi har tittat på, vilken politisk åsikt och religion vi hyser... Vad vi gör på dagarna, vad vi tycker om – och inte tycker om; i princip allt.

Det som sker på internet säger allt mer om oss

Numera kan vi ställa i princip vilken fråga som helst till internet och Google. Vi får svar på i princip allt. Bra, eller hur? Den som jobbar med detta har hyr mycket jobb i framtiden som helst. Viktigt då att kunna koncentrera sig på det, och lämna sådant som andra kan ta hand om. Att vänta på att få betalt är en sådan sak. Säljer man sina fakturor slipper man att fokusera sig på det och kan göra ett bättre jobb. Gör så du med!

10 Nov 2017